Cor’s Kooi Kwekerij #1

Buitenkweek Cor's Kooi Kwekerij

Het buitenseizoen breekt in haar volle glorie aan. Bij Plantarium experimenteren we al 25 jaar lang met diverse kweek methoden om de opbrengst, smaak en schimmelresistentie te verbeteren. Cor’s Kooi Kwekerij is zo’n buitenkweek methode, waarbij je mondhoeken automatisch omhoog van krullen. Ga er eens lekker voor zitten! Dan nemen we je stap voor stap mee in deze vanuit Californië over gevlogen kweekmethode waarmee je opbrengsten maximaliseert. Let op, deze methode werkt het best voor gefeminiseerde planten, niet geschikt voor autoflowers.

Benodigdheden

  • Smartpot (20 liter, 40 liter of 55 liter)
  • Geplastificeerd tuingaas minimaal 1 meter hoog, grove maaswijdte
  • Rijkbemeste aarde, zoals Batmix of Canna Terra Professional Plus
  • Opkweek aarde, zoals Canna Terra Professional
  • Kwalitatieve cannabis zaden voor buiten
  • Voeding, bij voorkeur biologisch
  • Schone tuinschaar
  • Nijptang
  • Ontkiem potjes

Cor’s Kooi Kwekerij is in principe een Low Stress Training methode voor buitenkweek. Het doel van deze methode is om de cannabis plant breed uit te laten groeien zodat de diverse toppen van de cannabis voldoende licht krijgen. Daarnaast ondersteunt Cor’s Kooi Kwekerij de zijtakken uitstekend. Hierdoor hoef je niet bang te zijn dat er takken afbreken door de wind of onder het gewicht van jouw enorme toppen. We vertellen je hieronder welke stappen je per maand moet ondernemen.

April

Halverwege april is een goed moment om te starten met ontkiemen van je kwalitatieve buitenzaden. Gebruik voor het ontkiemen de koffiefilter-methode. Bestel je jouw kwalitatieve zaden bij Plantarium dan krijg je het koffiefilter-methode plus ontkiem-garantie er gratis bij.

Zodra de ontkiemde zaden een wortelt van ongeveer 1 centimeter hebben, mogen ze in de ontkiem potjes. Vul deze ontkiem potjes tot halverwege met opkweek aarde en zet ze onder een voorgroei lamp. Mocht je nou niet in het bezit zijn van een voorgroei lamp of deze niet willen anschaffen, wacht een weekje langer met ontkiemen. Laat dan je plantjes opkomen voor het raam of onder TL-verlichting.

In het begin zal je jongedame veel strekken. Voor het raam zal dit veel meer gebeuren dan onder de voorgroei lamp. Laat haar rustig haar gang gaan en vul het potje met aarde aan als de eerste lobblaadjes boven het potje uitsteken. De extra aarde geeft ondersteuning.

Rond IJsheiligen, meestal de tweede week van mei, is het tijd om de dames naar buiten te zetten. Houdt hierbij het weer goed in de gaten. Is het ’s nachts nog erg koud? Onder de 10 graden? Wacht dan nog een weekje langer met de dames naar buiten te plaatsen.

Cor's Kooi Kwekerij - Plantarium Nijmegen

Share on facebook
Facebook
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
E-mail
Share on telegram
Telegram
Share on reddit
Reddit
Share on twitter
Twitter

Geef een antwoord